Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land’s End där de först träffades. Under resans gång sker flera oväntade och inspirerande möten med människor som leder till nya intryck och insikter. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa.

Warner Bros. Pictures bjuder in dig att uppleva det extraordinära systerskapet mellan tre kvinnor som delar ett okrossbart band i "Purpurfärgen". Denna nya version av den älskade klassikern är regisserad av Blitz Bazawule och producerad av Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders och Quincy Jones.

I huvudrollerna ser vi Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Halle Bailey, Aunjanue Ellis-Taylor och Fantasia Barrino.

Manuset är skrivet av Marcus Gardley, baserat på romanen av Alice Walker och på musikalen av Marsha Norman.

Baserad på den extraordinära karaktären från Charlie och chokladfabriken, Roald Dahls mest ikoniska barnbok och en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna, kommer "Wonka". Filmen berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade Willy Wonka vi känner till idag.

Efter två filmer är nu Poppy och Branch officiellt ett par! Men hon upptäcker en hemlighet i hans förflutna har varit med i hennes favorit-pojkband. Nu gäller det att återförena.

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig “tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan. Då får Filip en idé – att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja!

Den unge Greg Laurie söker efter det som är rätt och sant på helt fel ställen ända tills han möter Lonnie Frisbee, en karismatisk hippie-gatupredikant. Tillsammans med pastor Chuck Smith öppnar de kyrkdörrarna i Smiths tynande församling för en oväntad väckelse av radikal nyfunnen kärlek som TIME Magazine valde att kalla en Jesus Revolution. Den unge Greg Laurie söker efter det som är rätt och sant på helt fel ställen ända tills han möter Lonnie Frisbee, en karismatisk hippie-gatupredikant. Tillsammans med pastor Chuck Smith öppnar de kyrkdörrarna i Smiths tynande församling för en oväntad väckelse av radikal nyfunnen kärlek som TIME Magazine valde att kalla en Jesus Revolution.

Den tyska författaren Sandra bor sedan ett år tillbaka med sin man Samuel och deras 11-årige synskadade son i en avlägsen by i de franska alperna. En dag hittas Samuel död i snön utanför deras hus. Polisen ställer sig frågan huruvida det var en olycka, mord eller självmord och inom kort är Sandra häktad för mordet på sin man. Rättegången som följer kommer inte bara lösa upp gåtan kring Samuels död, utan blir en ren och skär dissekering in i parets komplicerade relation.

NAPOLEON är ett spektakulärt actionepos som beskriver den franska kejsaren Napoleon Bonapartes, spelad av Oscar®belönade Joaquin Phoenix, uppgång och fall. Mot en fond av storskaligt filmskapande orkestrerad av den legendariske regissören Ridley Scott, fångar filmen Bonapartes obevekliga resa till makten genom hans komplicerade förhållande till sin stora kärlek, Josephine. Hans visionära militära och politiska taktik gestaltas med hjälp av några av de mest dynamiska stridssekvenserna som någonsin filmats.

På Odéon i Bengtsfors har vi ett filmquiz
innan filmen "Ett sista race".

Här sätts publikens filmkunskaper på prov när Mikael visar filmklipp och ställer kluriga frågor.

Efter filmen belönas en vinnare med ett Allfilmskort och vi lottar fram två personer som vinner var sitt trefilmskort!

Den stjärnspäckade komedin ETT SISTA RACE berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna (Elsa Öhrn) ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gardinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Inspelad i bl.a. Bengtsfors & Karlstad och är en charmig kultkomedi av Åsa-Nisse regissören Ragnar Frisk. Med Sven-Ingvars och flera stora skådespelare. Komedin handlar om några hårdingar (typ Helan & Halvan) som vill åt bandets noter, det blir drama och dueller. En i äkta färg så ovanlig, som en svensk Westernfilm. Fylld av Sven-Ingvars hits som; Vid din sida, Önskebrunnen, Te´dans mä Karlstadtösera. I rollerna bl.a. Ingvar Karlsson, Sven-Erik Magnusson, Sven Svärd, Rune Bergman, Sven-Olof Petersson och Kent Finell.

Det är 60 år sedan Sven-Ingvars spelade i Kulturhuset Långeds Folkets Hus. Det firar Långeds Bio med att självaste Ingvar Karlsson från Sven-Ingvars berättar om filminspelningen av "Under ditt Parasoll" och sitt liv i "Sven-Ingvars". Innan filmen och filmens paus. Ingvar Karlsson är en ypperlig musiker och har även fått flera priser bl.a. "Grammis", "Frödingmedaljen" och "H.M. Kungens" medalj för mångåriga och uppskattade insatser inom musiken. Ingvar Karlsson spelar någon Sven-Ingvars låt och visar material. Konferencier under kvällen är Filmare Jonny Andersson.

Det är sommarlov och Flo vill inte vara åtskild från sin älskade Lassie. I stället för att åka till Kanarieöarna med sina föräldrar, tillbringar de två osannolika vännerna sommarlovet på Flos moster Cosimas gård i syd-Tyrolen. Där bor hon med Jack Russel-terriern Minna och de två fosterbarnen Kleo och Henri. När barnen får höra att hundar i byn börjar försvinna blir de oroliga för att förlora Lassie och Minna ur sikte. Strax därefter sker ett inbrott i Cosimas hus och Minna stjäls! Tillsammans med Lassie ger sig de tre vännerna ut på jakt efter tjuvarna och för att rädda Minna…

En ung och lovande racerförare får plötsligt chansen att tävla emot en rally-legend. Med hjälp av en före detta förare som sadlat om till mekaniker måste nybörjaren ta sig igenom förrädisk terräng, motståndare och oväntade hinder för att bevisa att han har vad som krävs för att bli nästa stora rallyförare.

Rallygänget - De snabba & de tuffa är en fartfylld och festlig film för hela familjen, som tar dig med på en vild åktur. Redo att köra? Spänn fast dig!

Vi får följa med Arne och hans vänner på deras äventyr där de stöter på olika utmaningar och gör sitt bästa för att lösa dem tillsammans. Med deras sympatiska och unika personligheter - knasig, snäll och modig - utgör de en perfekt grupp med vänner.
© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT