Odéon Bio & Teater

Odéon i Bengtsfors byggdes 1963. Biografen är nyligen moderniserad med 4K och 7.1 ljud. I foajén finns en välsorterad kiosk. Biografen visar film 3-5 gånger per vecka. Biografen ägs och drivs av LF:2176 Klipprosen av IOGT-NTO.

Svea Bio

Svea Bio i Ed inryms i Stallbacken. Biografen är modern och har en stor och ljus foajé. Salongen har plant golv fram och sluttande bak. Biografen ägs och drivs av Dals Eds Kommun.

Långeds Bio

Långeds Bio sedan 1912. Salongen har vackra väggmålningar och har fått behålla sin gamla stil. Långeds Bio är inte digitaliserad och i maskinrummet finns fortfarande 35mm projektorn som använder båglampa. Långeds Bio är det självklara valet om man är intresserad av biografhistoria. Biografen ägs och drivs av Långeds Folketshusförening.

Centrumbiografen

Centrumbiografen i Högsäter är Färgelanda Kommuns enda biograf. Biografen visar både film och andra direktsända evenemang. Den kan också hyras för kalas, föreläsningar mm. Biografen ägs och drivs av Högsäters Bygdegårdsförening. 

Centrumsalongen

Centrumsalongen i Mellerud är en vacker 30-talsbiograf med genuin biografkänsla. Biografen ägs av Melleruds Kommun och drivs av Melleruds IF.

Håfreströms Bio

I Åsensbruk visas film i Håfreströms bio i Föreningshuset. Biografen digitaliserades och fick nytt ljud hösten 2012. 2019 blev biografen en del av Filmfestival på Dal.

SagaBio

I centrala Åmål ligger SagaBio Åmål, en biograf med många år på nacken och tusentals filmer i ryggen. Den interiört bevarade Art Deco-känslan, förstärks av nytillkomna detaljer och vackra foajémöbler i epokens stilart. Bekväma biostolar och äkta biografkänsla, låter dig sjunka ned i filmens underbara värld.
© Filmföreningen på Dal 2021
Design av Bloms IT