Verklighetsbaserad dramakomedi som följer historien om Amerikanska Samoas fotbollslag som led den värsta förlusten i VM-historien och förlorade mot Australien med 31-0 under en kvalmatch 2001.

Filmvisning med eftersnack! Filmskaparen och biologen Stefan Edman är på plats hos oss på Stallbacken. Filmen "Sveriges saltaste kust" drar fulla hus längs västkusten. Efter filmen svarar Stefan på frågor och pratar om filmen. 

Ett tecken från Gud får två religiösa norska systrar att köpa en lägenhet i svenska Gullspång. När de möter lägenhetsägaren på mäklarkontoret är hon en kopia av deras döda storasyster, som begick självmord 30 år tidigare. Vad som börjar som en sagolik familjeåterförening utvecklas till ett rafflande drama om lögner, hemligheter och trons betydelse.

Paul Hunham är en allmänt ogillad professor på Barton Academy. Utan familj eller någonstans att åka över julen 1970, stannar han på campus för att handleda studenter som inte kunnat åka hem. Efter några dagar finns bara en person kvar: den stökiga 17-åringen Angus, en duktig elev, vars dåliga beteende alltid hotar att få honom avstängd. Tillsammans med skolans chefskock Mary, vars egen son nyligen dött i Vietnam, bygger de tre en osannolik vänskap när de tillbringar julen tillsammans.

Baserad på den sanna historien om tonåringen Jann Mardenborough, vars skicklighet inom tv-spelet Gran Turismo gjorde att han vann en serie Nissan-tävlingar och blev en professionell racerförare. En pensionerad racingveteran lär upp tonåringen att köra bil lika bra i verkligheten som på Playstation.

Se dokumentären som fyller salongerna längs västkusten!

Följ med längs Bohuskusten i denna nya, unika dokumentär om Sveriges saltaste hav.
Förundras över Skageraks magiska växt-och djurvärld och över myllret av liv som finns där. Vår rikaste marina mångfald med 6000 arter i Kosterfjorden som faktiskt är 250 meter djup på det djupaste stället.
Möt forskare och fiskare som berättar om hoten och hoppet för miljön och den biologiska mångfalden.
Inspireras av folk som städar bottnar och stränder, återvinner material ur skräpet och tillverkar nya smarta produkter. Rattkåpor, fasadmaterial, klockarmband, trålar, nät och hummertinor.
Hör om spännande projekt som ska hjälpa torsk, blåmussla, koraller och ålgräs.

Regissör Stefan Edman medverkar och svarar på frågor efter föreställningen.

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT