Filmen är baserad på den Pulitzer Prize-belönade boken American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer av Kai Bird och den bortgångne Martin J. Sherwin.

En sann historia om en amerikansk agent som sätter sitt liv på spel för att krossa traffickingligor specialiserade på barn. Men det svåraste är inte att sätta dit ligorna, utan att finna och rädda deras unga offer. När han lyckas rädda en mexikansk pojke får han reda på att även pojkens syster kidnappats. Han måste nu finna henne, till varje pris. Ett löfte som för honom och hans män på en farligare resa än någonsin – in i Colombias gerillaterritorier.

Tom, en man på ålderns höst, vill hedra sin avlidna frus önskningar och ta hennes aska på en nostalgisk resa genom Storbritannien hela vägen till Land’s End där de först träffades. Under resans gång sker flera oväntade och inspirerande möten med människor som leder till nya intryck och insikter. Inom kort blir Tom ett välkänt namn genom nyheter och sociala medier och folk börjar följa hans resa.

Baserad på den extraordinära karaktären från Charlie och chokladfabriken, Roald Dahls mest ikoniska barnbok och en av de mest sålda barnböckerna genom tiderna, kommer Wonka. Filmen berättar den underbara historien om hur världens största uppfinnare, magiker och chokladmakare blev den älskade Willy Wonka vi känner till idag.

Paul Hunham är en allmänt ogillad professor på Barton Academy. Utan familj eller någonstans att åka över julen 1970, stannar han på campus för att handleda studenter som inte kunnat åka hem. Efter några dagar finns bara en person kvar: den stökiga 17-åringen Angus, en duktig elev, vars dåliga beteende alltid hotar att få honom avstängd. Tillsammans med skolans chefskock Mary, vars egen son nyligen dött i Vietnam, bygger de tre en osannolik vänskap när de tillbringar julen tillsammans.

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT