Köpenhamn bubblar av förändringens vindar när jazzmusiken sveper genom mellankrigstidens Europa. Maren, äldsta dottern i ett fattigt hushåll, insuper det nya med stor entusiasm, men hennes ungdomliga trotsighet och livslust ses inte med blida ögon av omgivningen. Genom barnavårdsnämnden institutionaliseras hon på ön Sprogø, där man samlat unga kvinnor som anklagats för lösdriveri eller sexuell omättlighet. Hon bildar snart ett oskiljaktigt band med Sørine, och tillsammans börjar de göra uppror- med långtgående konsekvenser.

Ett storslaget drama om ett av de mörkaste avsnitten av vår samtidshistoria.

Filmen är ett biografiskt drama om den legendariska raggaemusikern Bob Marleys liv.

Återuppväckt från de döda av den geniala och okonventionella vetenskapsmannen doktor Godwin Baxter börjar Bella sitt liv under hans beskydd, ivrig att lära sig allt. I sin avsaknad och hunger efter världslighet, rymmer Bella med Duncan Wedderburn, en slipad och utsvävande advokat, på en hisnande äventyrsresa över kontinenterna. Fri från sin tids fördomar, blir Bellas syfte tydligt att stå för jämlikhet och frihet. Från en roman av Alasdair Gray.

Under Filmfestivalen pågår ett filmresidens i Bengtsfors. Där arbetar man med sitt filmprojekt. De arbetar beroende på var de är i sitt arbete med allt från ide till inspelningsfärdigt material. Före filmen "Paradiset Brinner" får våra residenter en stund i rampljuset!

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

Den stjärnspäckade komedin ETT SISTA RACE berättar historien om streetracing-legenden Dennis (David Hellenius), som levt hela sitt liv på fel sida om lagen. Han har nu bestämt sig för att börja leva det ansvarsfulla och stilla livet. Något som snart bryts upp när Dennis får reda på att hans dotter Hanna (Elsa Öhrn) ska delta i ett race med sin nya kille Charlie (Malte Gardinger). För att stoppa Hanna beger sig Dennis och hans ex-fru Tove (Malin Åkerman) ut på en resa för att hämta hem dottern. Det är början på ett hisnande sista race med fart, fläkt och höga varvtal genom Sverige.

Tre systrar i åldrarna 7 till 15 bor ensamma eftersom deras mamma är borta under längre perioder. När socialtjänsten kräver ett familjemöte planerar äldsta syster Laura att hitta en stand-in som kan ta mammans plats.

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT