"Killers of the Flower Moon", baserad på David Granns hyllade bästsäljande bok, utspelar sig i 1920-talets Oklahoma och skildrar seriemord på ursprungsbefolkningen i den oljerika Osage Nation, en serie brutala brott som kom att kallas "Reign of Terror".

Ray hoppas i hemlighet på att, mot alla odds, kunna återvända till att vara basebollproffs och övertalar Eve att det nya hemmets skimrande pool på bakgården både kommer att vara kul för barnen och ge honom sjukgymnastik. Men en mörk hemlighet i husets förflutna kommer att släppa lös en illvillig kraft som drar ner familjen i djupet av en ofrånkomlig terror.

Under 28 år har 112-åriga kulturbiografen Långeds Bio i Dals Långed, visat en hemlig film under Filmfestival På Dal.

28:e Filmfestival Göken.

Ingen vet vilken film som visas förrän filmen rullar!

Innan filmen bjuder vi på cider och i filmens paus visas,

Långeds Bios 35 mm filmprojektor från 1932, troligen landets äldsta i drift.

Utlottning av hemliga vinster på Biobiljetten.

Vem vet, kanske det även i år dyker upp någon filmkändis…

"Dune: Part Two" utforskar den mytiska resan av Paul Atreides när han förenar sig med Chani och Fremen på en hämndfylld krigsstig mot konspiratörerna som förstörde hans familj. När han ställs inför valet mellan sitt livs kärlek och universums öde måste han kämpa för att förhindra en fruktansvärd framtid som bara han kan se.

Filmatisering av Anni Blomqvists lovprisade åländska 1800-talsepos om skärgårdsflickan Majas liv ute på det vindpinade Stormskäret. När den unga Maja gifter sig med Janne bosätter de sig ute på de yttre skären för att komma nära ett rikt fiske. Den karga och oförsonliga naturen gör varje dag till en kamp för överlevnad, men erbjuder dem också en frihet där de själva tillåts forma sina liv och sin tillvaro. Under föreställningen i Högsäter kommer det erbjudas en åländsk delikatess, åländsk pannkaka!

Paul Hunham är en allmänt ogillad professor på Barton Academy. Utan familj eller någonstans att åka över julen 1970, stannar han på campus för att handleda studenter som inte kunnat åka hem. Efter några dagar finns bara en person kvar: den stökiga 17-åringen Angus, en duktig elev, vars dåliga beteende alltid hotar att få honom avstängd. Tillsammans med skolans chefskock Mary, vars egen son nyligen dött i Vietnam, bygger de tre en osannolik vänskap när de tillbringar julen tillsammans.

I skuggan av Maltas brännande sol, i utkanten av den svenska e-gamingkolonin, dyker lotterisvindlaren Dimman upp för att överraska sin forne vän och kollega inför hans bröllop. Det blir inledningen till ett lika desperat som dekadent sökande efter försoning.

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig “tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan. Då får Filip en idé – att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja!

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT