Adam Clay har dragit sig tillbaka från uppdraget som The Beekeeper - en statligt anställd som bara kallas in när landet är i uppenbar fara. Men när Adam upptäcker en konspiration i maktens absoluta toppskikt beslutar han sig för att återuppta sitt tunga uppdrag.

En envis före detta kapten på farligt uppdrag i ett episkt, historiskt drama som utspelar sig i Danmark på 1700-talet.

Elly Conway är den tillbakadragna författaren till en serie bästsäljande spionromaner, vars idé om lycka är en lugn kväll hemma med datorn och sin katt Alfie. Men när händelserna i Ellys fiktiva böcker – som handlar om den hemliga agenten Argylle och hans uppdrag att stoppa ett globalt spionsyndikat – börjar spegla en verklig spionorganisations hemliga agerande, blir lugna hemmakvällar ett minne blott. Och snart börjar gränsen mellan den fiktiva världen och verkligheten att suddas ut.

Opera direktsänd från Metropolitan i New York. Filmkort gäller ej.

Gounods opera Romeo och Julia i nyuppsättning av Bartlett Sher livesänds till Folkets Hus och Parkers biografer i Sverige den 23 mars. Missa inte Nadine Sierra och Benjamin Bernheim i titelrollerna.

Två sångare på toppen av sin karriär – sopranen Nadine Sierra och tenoren Benjamin Bernheim –möts som det älskande paret i Charles Gounods opera baserad på Shakespeares pjäs. Yannick Nézet-Séguin intar podiet för att dirigera en av historiens mest romantiska partitur i en scenografi som andas sent italienskt 1700-tal.

I Tony Award-belönade regissören Bartlett Shers produktion medverkar också barytonen Will Liverman och tenoren Frederick Ballentine som ärkerivalerna Mercutio och Tybalt. Mezzosopranen Samantha Hankey gör den busiga springpojken Stefano och basbarytonen Alfred Walker är broder Laurence.

Millennieskiftet står för dörren. Y2K-buggen är på alla läppar. Vissa tror på allvar att nyårsaftonen kan bli världens sista kväll. Om så är fallet tänker åtminstone det groteskt rika och dekadenta gäng som samlats på lyxiga hotellet Gstaad i Schweiz få en storstilad final. Låt champagnekorkarna smälla och den ryska kaviaren serveras i tråg! Och om världen trots allt finns kvar när röken från fyrverkerierna lagt sig är det väl inte fel att den som kan tjänar en hacka på det digitala kaoset? Oavsett hur det går är en sak säker. Räkna med bubble!

Miles Morales återvänder i nästa kapitel av den Oscarbelönade Spider-Verse-sagan. Vi får följa med på ett episkt äventyr som tar Spider-Man från Brooklyn tvärs över multiversumet. Han slår sig samman med Gwen Stacy och ett nytt gäng Spider-människor och ställs mot en skurk som är kraftfullare än något de tidigare mött.

Efter biosuccén Paw Patrol The Mighty Movie är valparna tillbaka i kortare format på bio för de yngsta besökarna. I tre nya avsnitt får vi följa Chase, Marshall, Rubble, Skye, Rocky, Zuma och Everest igen när de tar sig an nya utmaningar i Adventure Bay.   

MIGHTY PUP-AVSNITT: HAROLD SKAPAR EN STRÅLE SOM FRYSER ALLT. / CHASE MÅSTE STOPPA CHEETAH OCH ÅTERSTÄLLA SIN KRISTALL. 
Efter att Harold med hjälp av sina superkrafter skapat en stråle som kan frysa saker går saker snett, och en gigantisk isboll skickas mot Adventure Bay. / När Cheetah snor hälften av Chases Meteor-kristall vill hon bevisa att hon är den snabbaste i Adventure Bay! Men hennes superhastighet orsakar bara problem och Chase måste använda det som är kvar av hans superkraft för att stoppa Cheetah och återställa kristallen innan någon skadas.

VALPARNA RÄDDAR EN FÖRSVUNNEN FLUNDRA / VALPARNA RÄDDAR TVÄRTOM-DAGEN 
När Kapten Piggvars skepp försvinner måste Paw Patrol bege sig in i den mystiska Adventure Bay-triangeln för att hitta det saknade fartyget. / När Alex och Mr. Porter byter roller för en dag måste valparna hjälpa till att leta reda på minipatrullen som försvunnit.

VALPARNA RÄDDAR ELEFANT SPAET /VALPARNA RÄDDAR EN UNDERVATTEN OTIS 
Medan de försöker rädda Resande Travis, snubblar Ryder och valparna över det legendariska Elefant-spaet. / Farbror Otis har hittat guld men piraten Sid försöker sno fyndet och Otis blir instängd i en sjunken fraktcontainer. 

Familjen Mallard är fast i gamla hjulspår. Medan pappa Mack nöjer sig med att hålla sin familj trygg, paddlandes runt för evigt  i deras New England-damm, längtar mamma Pam efter att få visa barnen hela vida världen. Efter att en migrerande ankfamilj mellanlandat med spännande berättelser om avlägsna platser, övertalar Pam Mack att de ska ge sig ut på en familjeresa, via New York, till tropiska Jamaica.

Efter att, i tre dödsföraktande äventyr, ha besegrat skurkar i världsklass med sitt oöverträffade mod och sina galna kampsportfärdigheter, uppmanar ödet Po, Drakkrigaren, att… ta och lugna ner sig lite. Mer specifikt, han är utvald att bli andlig ledare i Fredens Dal.

Förutom att Po inte vett ett dugg om andligt ledarskap så måste han hitta och träna upp en en ny Drakkrigare. Detta blir svårt när den mäktiga magikern Kameleonten vill ta Visdomens Stav från Po för att kunna ge henne kraften att återkalla alla de mästerskurkar som Po besegrat och skickat till andevärlden.

När Lars Hammar efter 40 år som älskad fransklärare i Köping går i pension ser han framför sig en ljuvlig “tredje ålder” med resor, vin och upplevelser tillsammans med sin fru Tiina. Men det blir inte som han tänkt sig. I stället för att ta för sig av livets goda blir Lars alltmer passiv och viljelös hemma i sin läderfåtölj, till både Tiinas och deras son Filips stora frustration, och förtvivlan. Då får Filip en idé – att ta sin skröpliga gamla far till hans älskade Frankrike och låta honom återse de platser som han älskat mest i livet. Genom att göra samma bilresa som familjen brukade göra när Filip var barn och i hemlighet iscensätta några av livets härligaste ögonblick hoppas han kunna tända Lars livsgnista igen. Till sin hjälp tar Filip sin bästa vän Fredrik, några rejäla doser optimism och påhittighet samt en gammal orange Renault 4. Äventyret kan börja!

Håkan Bråkan vill verkligen ha ett husdjur, men då måste han först visa sig tillräckligt ansvarsfull. Frågan är om Håkan kan klara en vecka på scoutläger utan att ställa till kaos… Speciellt då det dyker upp både tjuvar och en skattkarta.

Filmen är ett biografiskt drama om den legendariska raggaemusikern Bob Marleys liv.

1961 har Dag Hammarskjöld ett år kvar på sin post som FN:s Generalsekreterare. Därefter ska han flytta till sitt hus på Österlen och den efterlängtade friheten. Men samtidigt rasar det Kalla Kriget för fullt, och brännpunkten ligger i Kongo. Dag Hammarskjöld tar på sig uppdraget att mäkla fred och enighet i landet. Ett omöjligt uppdrag, enligt många. Ett självmordsuppdrag, enligt andra.

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT