En envis före detta kapten på farligt uppdrag i ett episkt, historiskt drama som utspelar sig i Danmark på 1700-talet.

Inspelad i Bengtsfors för 20 år sedan och är numera en kultförklarad komedi på värmländska.

Sussie är spårlöst försvunnen och hennes bror återvänder till brukssamhället. Vi möter Pölsa, Gerd, polisen Davidsson och fler skumma individer, när regissör Ulf ”Tarantino” Malmros tar oss till Bengtsforsmiljöerna. I rollerna bl.a. Tuva Novotny, Kjell Bergqvist, Michael Nyqvist, Jonas Rimeika, Bengt Alstelind, Johan Östlund, Jonny Andersson och som legendariska ”Pölsa” Björn Starrin. Vi hoppas att alla intresserade och ni som medverkade i filmen, passar på och kommer på denna speciella jubileums filmvisning.

Det är 20 år sedan "Smala Sussie" spelades in i Bengtsfors. Det firar Långeds Bio med att värmländska skådespelaren Bengt Alsterlind från "Smala Sussie" berättar om filminspelningen och sitt liv inom film & TV. Innan filmen och filmens paus. Bengt är en duktig skådespelare och är en landets mest kända SVT programledare från bl.a. "Hajk", "Solsta Café", "Vi i femman". Det blir även besök av flera som medverkade i filmen. Konferencier under kvällen är Filmare Jonny Andersson, som tog ”Smala Sussie” till Bengtsfors, fixade även alla inspelningsplatser, medverkar i filmen och visar material från filminspelningen.

Året är 1986. Fredrik och Nina är synthare och bor i en liten skånsk by. Fredrik brinner för sin musik och Nina har fotodrömmar. Fredriks synthband ska göra sin första spelning samtidigt som hans föräldrar är på väg att förstöra allt för honom. Under den viktigaste helgen i Fredriks liv ställs allt på sin spets.

Året är 1907. Gruvbyn Sulis i Nordland är Nordens svar på Vilda Västern och koppargruvorna i fjällen är bland de största och de mest skoningslösa att arbeta i. 18-årige Konrad är i desperat behov av jobb och får anställning i den livsfarliga gruvan Hanken. Det är brutala villkor för arbetarna och förhållandena blir inte bättre när den cyniske Olof Wenström blir chef för gruvbolaget. Uppror blossar upp och den socialistiska aktivisten Helene Ugland manar till kamp. Mitt i konflikten står Konrad.

Ett märkligt rosa skum sprider sig i djungeln och skapar problem för djuren. Situationen blir inte bättre när man upptäcker att skummet exploderar vid kontakt med vatten. Särskilt inte som regnperioden är bara en månad bort. Tigerpingvinen Morris och de andra i djungelgänget får ge sig ut på en farofylld resa för att hitta en lösning. På vägen får man kämpa mot såväl törst som bananbrist och mystiska skurkar med långa tänder. Djungeln måste räddas!

Disneys "Önskan" välkomnar tittarna till det magiska kungariket Rosas, där Asha, en skarpsinnig idealist, gör en önskan så stor att den besvaras av en kosmisk kraft - en liten boll av gränslös energi vid namn Star. Tillsammans konfronterar Asha och Star en ytterst formidabel fiende - härskaren över Rosas, kung Magnifico - för att rädda hennes folk och bevisa att när en modig människas vilja slår ihop med stjärnornas magi, kan underbara saker hända.

Hirayama trivs bra med sitt enkla liv som toalettstädare i Tokyo. Hans vardag är oerhört strukturerad, men han förgyller den genom sin passion för musik och böcker. Varje kväll läser han ett kapitel ur en William Faulkner-novell. Han älskar träd och fotograferar dem. Men några oväntade möten kommer att störa hans harmoniska leverne och gradvis avslöja mer av hans förflutna.

Black Manta kräver hämnd för sin fars död, och efter att tidigare ha misslyckats med att besegra Aquaman gör han nu allt för att uppnå sitt mål. Starkare än någonsin, med kraften från den mytiska Black Trident släpper han lös en uråldrig och ondskefull kraft. Aquaman vänder sig till sin fängslade bror Orm, den förra kungen av Atlantis, och skapar en oväntad allians. Tillsammans måste de lägga sina meningsskiljaktigheter åt sidan för att skydda sitt rike - och världen - från total förstörelse.

Filmen är baserad på den Pulitzer Prize-belönade boken American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer av Kai Bird och den bortgångne Martin J. Sherwin.

Helena Petterier lever ett bra liv med en fantastisk man och dotter, men har en mörk hemlighet. Hennes mamma kidnappades som tonåring och hon är resultatet av förhållandet mellan fånge och plågoande. Till slut lyckas de rymma och ”Träskkungen”, som han kallas, fängslas. När han en dag rymmer tvingas Helena konfrontera sitt förflutna och hon är fast besluten att hitta honom innan hennes egen dotter kidnappas.

Håkan Bråkan vill verkligen ha ett husdjur, men då måste han först visa sig tillräckligt ansvarsfull. Frågan är om Håkan kan klara en vecka på scoutläger utan att ställa till kaos… Speciellt då det dyker upp både tjuvar och en skattkarta.

Filmen är ett biografiskt drama om den legendariska raggaemusikern Bob Marleys liv.

Warner Bros. Pictures bjuder in dig att uppleva det extraordinära systerskapet mellan tre kvinnor som delar ett okrossbart band i "Purpurfärgen". Denna nya version av den älskade klassikern är regisserad av Blitz Bazawule och producerad av Oprah Winfrey, Steven Spielberg, Scott Sanders och Quincy Jones.

I huvudrollerna ser vi Taraji P. Henson, Danielle Brooks, Colman Domingo, Corey Hawkins, H.E.R., Halle Bailey, Aunjanue Ellis-Taylor och Fantasia Barrino.

Manuset är skrivet av Marcus Gardley, baserat på romanen av Alice Walker och på musikalen av Marsha Norman.

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT