Filmresidens med Carlos & Johan

21 mars 2024
Mikael Blom

Före kvällens film på Odéon kommer Carlos & Johan att berätta om sitt arbete och visa smakprov för oss. Carlos & Johan är på Filmresidens på Odéon under filmfestivalen. Residensent är ett samarbete mellan Västra Götalandsregionen, Bengtsfors Kommun, Odéon Bio & Teater samt Filmföreningen på Dal.

Carlos Ibarra är musikern och projektledaren som vet att vad som helst är möjligt. Musiken berör de stora känslorna med visioner om ett liv som sträcker sig till Saharas sanddynor. För honom är äventyret verktyget för att skapa konst.

Arbetet med platser och fångandet av miljöer är en lika stor del av konstnärskapet som själva komposition och performance. Sen 2019 har Ibarra gjort musik under namnet Maulén, ett namn som var hans mormors flicknamn. Med rötter i Chile och en livsresa som tagit honom till bland annat en flyktingförläggning i Ed och till sist Hisingen i Göteborg, hittade han en plats som han tillslut kunde kalla hemma. I Bengtsfors kommer han och Johan Lundsten att använda residenset till att arbeta med redigeringen och ljudanläggningen av en konsertfilm som Maulén och Johan Lundsten spelade in runt om i Marocko under sommaren 2022.

Johan arbetar som frilansande solo-filmare och kreativ producent med fokus på småskalig musikvideo och genrefilm. Verken fokuserar ofta på de sublima kvalitéerna i natur & arkitektur, samt både karaktärernas och tittarens förmåga till meningsbildande i vad som vid första anblick verkar vara orelaterade byggstenar. Med 200+ produktioner över ett drygt decennium av arbete har han arbetat med artister som Lisa Miskovsky, Takida, Lustans Lakejer, Deathstars, m fl. 

© Filmföreningen på Dal 2024
Design av Bloms IT